Si din mening!
Har du innspill til PBE om Den grønne ringen? Vil de gjerne høre fra deg!
Du finner planforslaget med vedlegg her:
 «Si din mening»: http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/sidinmening/  Klikk på «offentlig ettersyn» eller kunngjøringer for bydelene Grünerløkka, Gamle Oslo, Bjerke eller Alna for å finne denne saken. 

«Saksinnsyn»: www.saksinnsyn.oslo.no Søk på saksnummer: 201604571.

Du kan komme med innspill på følgende måter:

  • på hjemmesider: http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/sidinmening/ 
  • per e-post: postmottak@pbe.oslo.kommune.no 
  • per brev: Plan- og bygningsetaten, postboks 364 Sentrum, 0102 Oslo

Husk å merke e-posten eller brevet med saksnummer: 201604571
Fristen for å komme med innspill er mandag 19.11.2018.

Alle innspill vil følge saken og være offentlig tilgjengelig i vårt saksinnsyn, som en del av sakens dokumenter.

Hva er Den grønne ringen?

Den grønne ringen er en planlagt gang- og sykkelforbindelse på rundt 6,5 km i hjertet av Hovinbyen. Den går gjennom utviklingsområdene på Løren, Økern, Haraldrud, Ulven og Hasle, samt eksisterende grøntområder på Valle Hovin, Østre Aker kirkegård og Risløkka. Mange av disse stedene kan det være vanskelig å komme til i dag, og Den grønne ringen skal bidra til å binde områdene bedre sammen med hverandre og gjøre eksisterende og nye grøntområder lett tilgjengelig.

Hva inneholder prinsipplanen og handlingsprogrammet?
Prinsipplanen: Prinsipplanen kan du lese i kapittel 2 og 3. Kapittel 2 inneholder overordnede prinsipper for utforming og utvikling av Den grønne ringen. I kapittel 3 gis det føringer for stedstilpasset utvikling av Den grønne ringens ulike delstrekninger.

Handlingsprogrammet: Handlingsprogrammet i kapittel 4 inneholder en tiltaksliste, fremdriftsplan og et delkapittel med føringer for organisering av kommunens gjennomføringsarbeid, finansiering og veiledning for plan- og byggesaker. I tiltakslisten er det foreslått 28 tiltak. Tiltakene handler om aktivitet, fremkommelighet, grønnstruktur og reguleringsarbeid. Enkelte tiltak gjelder for hele Den grønne ringen, mens mange er foreslått på konkrete steder. For hvert tiltak har vi anbefalt hvem som bør involveres i gjennomføringen. For de fleste tiltakene er kommunale etater foreslått som ansvarlige, og det forutsettes at det settes av midler gjennom kommunens budsjettprosesser for at de skal kunne påta seg dette ansvaret.

Hva skjer videre?

Planen er på høring til 19. november 2018. Alle er velkomne til å gi innspill frem til da. Etter høringsfristen vurderer vi alle innspill og justerer eventuelt planen. Deretter sendes den til politisk behandling, som er forventet å skje i første halvdel av 2019. Når bystyret har fattet endelig vedtak, sender Plan- og bygningsetaten ut skriftlig beskjed til berørte parter.

Velkommen til informasjonsmøte

PBE  inviterer til åpent informasjonsmøte om Den grønne ringen på Teglverket skole i Grenseveien 60, 23.10.2018 kl. 18.00-20.00. Vel møtt!